673 0

McLaren не пуска Алонсо в Mercedes

"Фернандо е щастлив при нас", казва шефът на отбора Зак Браун

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

McLaren няма намерение да се разделя с Фернандо Алонсо, който в последните дни е спряган за заместник на Нико Розберг в Mercedes. Според испанските медии Сребърните стрели дори вече са провели първи разговори с пилота, но британците са категорични, че няма да се разделят с него.

„Ние имаме договор с Фернандо и той е щастлив при нас. Разбира се, той иска да печели състезания, но и ние също, така че не съм притеснен за ситуацията“ заяви новият бос на отбора Зак Браун пред „Скай Спортс“.

Според състезателния директор Ерик Булие подобен ход изобщо няма да бъде добър за Алонсо, дори и преминаването му в Mercedes да бъде осъществено.

„Това са слухове, които всеки обича, но ние имаме договор с него. Освен това не смятам, че това би било добре за него, особено в подобна година, да се изправи срещу Люис, който се чувства у дома си в Бракли. През 2015-а той искаше да подпише за 3 години и ние му осигурихме такъв контракт, така че всичко е ясно“ заяви французинът.

От Mercedes обаче потвърдиха, че обсъждат Фернандо като вариант и при това положение шансовете на Паскал Верлайн изглеждат най-добри още повече, че той е без отбор в момента.

Испания


Напиши коментар:


Публикувай