541 0

Моуриньо скочи на ФА и УЕФА

Португалецът недоволен от програмата на Манчестър Юнайтед

Моуриньо скочи на ФА и УЕФА
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо остана верен на себе си и изсипа поредна доза критики, които украсяват пресконференциите му в последно време. Този път португалецът обвини накуп Премиър лийг и УЕФА. Повод за това стана утрешното гостуване на "червените дяволи" на Заря (Луганск) в двубой от Лига Европа. Специалния констатира с недоволство факта, че Манчестър Юнайтед не играе мачове от първенството в понеделник, след като в четвъртък има ангажимент в Лига Европа. След това той настоя, че УЕФА не трябва да допуска да се играят двубои при такива тежки условия, каквито има в "Украйна и в страните от Източна Европа" в средата на декември.

"Още в самото начало твърдяхме, че Лига Европа е важен турнир за нас, но е трудно, тъй като се налага да играем в четвъртък и след това в неделя. Никога нямаме мач в понеделник, за да можем да си починем един ден повече и да се подготвим по-добре. Затова този турнир е труден, но въпреки това ще се опитаме да спечелим и да се класираме за елиминациите. След това, стъпка по стъпка, ще се опитаме да стигнем възможно най-далече.

Много е студено, теренът е лош, твърд и заледен. Мисля, че в УЕФА знаят много добре какво е състоянието на терена. Всичко са наясно, че условията в Украйна и Източна Европа в средата на декември са повече от тежки. Ако УЕФА се интересуваше от това, би трябвало да промени програмата и да не позволява тук да се играят мачове в средата на декември. Мисля, че това е проблем", заяви Моуриньо.

Великобритания

Напиши коментар:


Публикувай