566 0

Фърдинанд защити Моу

Теодор Николов

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд вярва, че Жозе Моуриньо трябва да получи време, за да изгради силен отбор.

Към момента "червените дяволи" са шести във Висшата лига, като изостават на девет точки от четвъртото място.

Според Фърдинанд обаче Моу е правилният човек за работата и след само няколко трансферни прозореца разликата ще е видима.

"Той имаше голям трансферен прозорец по отношение на привличането на играчи. Взе
Погба, Златан, Байи, но те трябва се интегрират в отбора. Това не е ерата на Фърги. Това е процес на изграждане. Той трябва да гради. Почти трябваше да разруши сградата и да започне от начало", коментира Фърдинанд.

"Може да видите преди, при Дейвид Мойс и Луис ван Гаал, отборът не играеше добре и не постигаше резултатите, с които Манчестър Юнайтед е свикнал. Така че Жозе Моуриньо направи покупки, за да се опита да стабилизира тима. Не мисля, че може да искаш от който и да е мениджър да дойде и след една година да му бъдат правени оценки. Трудно е.

Жозе Моуриньо с неговия опит в големи отбори, спечелените трофеи и личността му - минимумът, който заслужава, е поне един или два трансферни прозореца, за да може да каже "това е моят отбор". Не мисля, че на този етап той може да каже това. Веднъж стигне ли до там, няма повече извинения", допълни бившият защитник на "червените дяволи".

"Същото може да бъде казано за Пеп Гуардиола или Конте. Мисля, че Конте започна с по-добри играчи, отбор, който бе по-сработен, и футболисти с по-голям потенциал. През 2015 г. те бяха шампиони. Миналия сезон не се представиха на подобно ниво. Играчите, които ги направиха шампиони, Азар и Коща не бяха на нужното ниво. Този сезон играят на ниво и водят в класирането.

Всички ние, феновете на Юнайтед, мечтаехме той да дойде и веднага отборът да е над останалите. Не винаги се получава така. Трябва да се знае, че в това първенство конкуренцията е изключителна. Много отбори са способни да изхарчат над 100 милиона в един трансферен прозорец. Пълно е с класни футболисти и притежаваме най-добрите мениджъри на планетата. Пеп Гуардиола, Жозе Моуриньо, Клоп, Конте. Те имат нужда от време, за да наложат идеите си", сподели още Рио.Напиши коментар:


Публикувай