833 0

Willams не пуска Ботас в Mercedes

Финландецът е първи избор да замени Нико Розберг, като се очаква разговорите да продължат

Willams не пуска Ботас в Mercedes
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

От Willams са отказали предложение от Mercedes за пилота си Валтери Ботас, който е приоритет за наследник на Нико Розберг, съобщават британските медии. Финландецът има договор с отбора и за 2017-а и е силно искан от Тото Волф, но първото предложение от Сребърните стрели е било отхвърлено.

Твърди се, че от Mercedes са опитали да изкушат Willams със сериозно намаляване на цената на двигателите, които им доставят, което с 50% или до 10 милиона евро.

Освен това световните шампиони били готови да пуснат Паскал Верлайн да кара за отбора на Сър Франк. Както е известно младият германец също е опция да замени Нико, но засега е след Ботас.

Според Тото Волф финландецът притежава отлични качества, като има и достатъчно опит, но и това е причината от Willams да искат да го задържат, тъй като вторият им пилот за следващия сезон - Ланс Строл, е дебютант. Очаква се обаче разговорите да продължат в следващите дни.

Ботас вече 4 години е част от Willams, като през 2014-а бе 4-и в крайното класиране на шампионата. Той има 9 подиума на сметката си, като два пъти завърши втори, но все още победата му убягва.

Великобритания

Напиши коментар:


Публикувай