1 096 0

Путин разказа за първата си любов

Джудото запалва президентът на Русия по спорта от малък

Путин разказа за първата си любов
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Първата любов на руския лидер Владимир Путин е... джудото. Това сподели самият той в интервю за японския вестник "Йомиури", цитиран от РИА Новости. Путин сподели, че този спорт е важна част от живота му и с удоволствие би посетил института по бойни изкуства "Кодокан" в Япония по време на предстоящата си визита в страната. Той изрази щастието си, че е тренирал джудо от малък, заради ценностите, които са заложени в него.

Руският държавен глава разказа как джудото учи на уважение към партньора, към противника, към треньора. Според него то заздравява цялостните отношения между хората, не само на спортно ниво.

"Безусловно наричам джудото първата ми любов. Обичам да се занимавам и с други спортове - каране на ски, плуване, а сега се уча да играя и хокей на лед. Но джудото заема най-голямо място в моя живот и съм много доволен, че именно с него съм започнал да тренирам редовно и сериозно. Много съм благодарен на Япония за това.

Путин сподели още, че е голям фен на Джигоро Кано (създателят на джудото), който основава института "Кодоган" през 1882 година. Президентът сподели, че има няколко негови портрета в къщата си.

Русия

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай