14 Декември, 2016 10:03 707 2

Топалов отново загуби в Лондон

  • топалов-
  • шахмат-
  • адамс

Българският гросмайстор с четвърта загуба на супер турнира в Лондон

Топалов отново загуби в Лондон - 1
Снимка: БТА/АР

Българският гросмайстор Веселин Топалов записа четвърто поражение на супер турнира Лондон Чес Класик, който се провежда в английската столица с участието на десетима от най-силните шахматисти в света.

В партия от петия кръг българинът отстъпи пред представителя на домакините Майкъл Адамс на 33-тия ход. Топалов, който игра с черните фигури, изигра доста слаб мач, като царят му остана в центъра на дъската през цялото време, а русенецът нямаше отговор за много силната дама на съперника си.

Във временното класиране четири кръга преди края Топалов е на последното десето място с едва половин точки, като изостава с точка и половина от заемащите осмо и девето място Майкъл Адамс и Максим Вашие-Лаграв.

Водач в класирането е Уесли Со с 3,5 точки, а Хикару Накамура, Левон Аронян, Владимир Крамник и Фабиано Каруана имат по 3 точки.

Днес е почивен ден за шахматистите, а в следващия шести кръг, който е в четвъртък, Топалов играе с белите фигури с водача в класирането Уесли Со.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоне

    0 0 Отговор
    Ей Веселине аре стига, стегни се ве човек !
  • 2 jorkata

    1 0 Отговор
    Vesko ko stana e chuek, kon na G5 , pushi edna 120ka