14 Декември, 2016 10:28 750 0

Арсенал се изложи срещу Евертън

  • арсенал-
  • евертън-
  • санчес-
  • коулман-
  • уилямс

"Карамелите" победиха с 2:1

Арсенал се изложи срещу Евертън - 1
Снимка: БТА/АР

Евертън удари Арсенал с 2:1 в оспорван мач от 16-ия кръг в английската Висша лига. По този начин "топчиите" пропуснаха шанса да се изравнят с лидера във временното класиране Челси. Арсенал остава втори с 34 точки, "сините" от Лондон водят колоната с 37 т.

Всичко на "Гудисън Парк" започна отлично за гостите, които поведоха в 20-ата минута. Алексис Санчес откри от пряк свободен удар и след рикошет в тялото на Ашли Уилямс - 0:1. "Карамелите" започнаха по-смело да поглеждат към вратата на Петер Чех и секунди преди почивката изравниха. Разписа се Шеймъс Коулман с глава в 44-ата минута, след като засече центриране на Лейтън Бейнс за 1:1.

После Месут Йозил пропусна от чиста позиция да изведе отново Арсенал напред в резултата.

Мениджърът на домакините Роналд Куман рискува и пусна на терена 19-годишния нападател Доминик Калвърт-Люин. Ходът му се оказа успешен, натискът на "сините" се засили. Чех изби коварен шут на Фил Ягиелка на първа греда след корнер на Баркли. В 86-ата минута обаче чешката легенда се оказа безпомощен при пореден корнер и неспасяем удар с глава на Ашли Уилямс под гредата – 2:1 за Евертън.

В добавеното време домакините останаха с човек по-малко, защото Ягиелка беше изгонен с втори жълт картон. Веднага след това пък Бейнс изби шут Айоби пред голлинията, за да спаси победата на Евертън. Арсенал загуби в първенството за първи път от първия кръг насам, когато падна с 3:4 от Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА