Last news in Fakti

14 Декември, 2016 13:28 1 131 2

Розберг: Съжалявам, че поставих Mercedes в тази ситуация

  • розберг-
  • лауда-
  • ситуация-
  • отказване-
  • mercedes-
  • заместник

"Трябваше ми доста време, за да убедят Ники Лауда в мотивите си", призна световният шампион

Световният шампион във Формула 1 Нико Розберг призна, че едно от нещата, които най-много му тежат е, че е поставил Mercedes в неблагоприятна ситуация. В момента "сребърните стрели" търсят заместник на Розберг, като най-спряганите имена са Валтери Ботас и Паскал Верлайн.

Клубът е в затруднено положение, защото до първия старт през 2017-та година остават по малко от сто дни.

"Тото Волф ме разбра, но с Ники Лауда ми трябваше повече време, за да го убедя, че искам да напусна", заяви Розберг пред френския Canal Plus. "Не зная кой ще ме замени в Mercedes. Ботас и Верлайн са отлични пилоти.".

"Договорът ми с Mercedes бе изключително изгоден. За две години щяха да ми платят около 45 милиона евро. Но решението ми не е продиктувано от парите. По време на кариерата си във Формула 1 спечелих много пари, но разбрах, че те не могат да ме направят по-щастлив.", заяви Розберг.

"Жак Вилньов ме посъветва да не се отказвам и да продължа да се състезавам докато мога. Но аз не го послушах и съм горд и щастлив от решението си".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Е издигна ми се в очите. Много смела постъпка. Постигна това, което искаше и се отказа, за да даде енергията си на семейството и на много по-важни неща от състезания с коли. Браво.
  • 2 nazzo

    0 0 Отговор
    По-скоро го хваща шубето как ще се представи догодина, вече като шампион. Този сезон мерцедес му помага с всички средства.