Last news in Fakti

15 Декември, 2016 12:01 785 0

Хорнер: Формула 1 се нуждае от по-голяма конкуренция

  • хорнер-
  • red bull-
  • mercedes-
  • конкуренция-
  • формула 1
Хорнер: Формула 1 се нуждае от по-голяма конкуренция - 1
Снимка; БТА/АР

Шефът на Red Bull във Формула 1 Кристиан Хорнер смята, че спортът има отчаяна нужда от по-сериозна битка в шампионата. Според него това ще върне интереса на феновете към надпреварите, в които през последните три години доминира тимът на Mercedes. Хорнер посочи като пример Гран при на Бразилия от приключилия в края на ноември сезон.

„Видяхте реакцията на състезанието в Бразилия – хората говореха за него седмица след финала. Това демонстрира на какво е способна Формула 1. А да чуеш реакцията на зрителите на трасето бе фантастично”, обясни англичанинът.

Хорнер допълни, че просто е нужно в Гран при да има повече надпревари като тази на Интерлагос. Ръководеният от него отбор доминира в продължение на четири години – от 2010 до 2013 г. Британецът обаче е убеден, че тогава битката е била далеч по-оспорвана, особено през 2010 и 2012 г.

„През една от онези години имаше седем различни победители в първите седем състезания”, продължи Хорнер. „В два от въпросните шампионати битката стигна до последната надпревара. И винаги се борехме с Ferrari или McLaren, или Mercedes към края на сезоните. Имаше значително повече конкуренция. Според мен Формула 1 има отчаяна нужда от този елемент – трима или шестима пилоти да имат шанс за победа във всеки старт.”

Според шефа на Red Bull промените в правилата могат да променят в известна степен ситуацията от догодина: „Сигурен съм, че Тото Волф би искал да замрази болидите за следващите пет сезона. Но промените ни дават невероятна възможност. Разполагаме с всички необходими съставки, за да направим силен сезон през 2017 г.”

Протежето на Red Bull Пиер Гасли пък вероятно ще кара в шампионата Супер Формула през следващия сезон. Смята се, че екипът е постигнал споразумение с Honda и в частност с Накаджима Рейсинг за французина. Отборът е основан от бившия пилот от Формула 1 Сатору Накаджима. Предполага се, че Гасли ще е съотборник на сина му Дайсуке - по-малкия брат на бившия пилот на Willams Казуки Накаджима.

Гасли бе смятан за възможен заместник на Данил Квят в Toro Rosso по-рано през 2016 г. След като отборът от Фаенца продължи договора си с руснака, той остана извън Гран при. Според наблюдатели обаче възможността да направи крачката от GP2 до F1 не е изчезнала съвсем, тъй като се говори за интерес от страна на Mercedes към Карлос Сайнц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА