527 0

Розберг: Отношенията ми с Хамилтън могат да се подобрят

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Нико Розберг очаква отношенията с бившия му съотборник Люис Хамилтън да се подобрят, след като двамата вече не са съотборници и съперници на пистата. Нико и Люис водеха спор за титлата през последните 3 сезона, като британецът спечели титлата в първите 2 години, а през изминалата това стори германецът, след което се отказа от спорта. В битките обаче се стигна до няколко инцидента между двамата, които влошиха отношенията им.

„Със сигурност ситуацията беше много напрегната, заяви Нико в интервю за Би Би Си. - Но това е нормално. В един отбор сме, имаме една и съща кола, борихме се един с друг в продължение на 3 години. Трудно бе да задържим отношенията си такива, каквито бяха.

Това, което ни помогна бе уважението, което изградихме още като деца, състезавайки се с картинг. Бяхме много добри приятели. Откакто се отказах, имахме няколко приятни разговора с него и той каза някои мили неща. Смяхме се много. Някой ден може отново да станем приятели.”

Нико призна отново, че не само спечелването на самата титла, но и това да я вземе в битка с Хамилтън, е направило постижението му толкова специално: „Да победя Люис прави успеха ми още по-специален, защото той е един от най-добрите пилоти, чудесен съперник и много силен пилот.”

Германия


Напиши коментар:


Публикувай