17 Декември, 2016 12:25 883 0

Десет от Дортмунд не успяха да пречупят Хофе

  • дортмунд-
  • хофенхайм-
  • бундеслигата

Хофенхайм продължава да е непобеден в Бундеслигата.

Възпитаниците на треньора Юлиан Нагелсман завършиха 2:2 срещу Борусия (Дортмунд) на своя земя и се изкачиха на трето място в класирането, с равен брой точки с Херта (Берлин), удължавайки серията си без загуба на 15 срещи.

Още в 3-ата минута дълъг пас завари неподготвени защитниците на Борусия, Марк Ут напредна и финтира Роман Вайденфелер, след което спокойно насочи топката в опразнената врата.

Гостите отговориха много бързо и изравниха с попадение на Гьотце. Германският национал се възползва от прецизен пас на Дембеле, мина през няколко бранители, и технично отбеляза за 1:1.

В 20-ата минута Хофе си върна предимството. Сандро Вагнер леко отклони топката с глава пред погледа на Вайденфелер и това бе достатъчно, за да изведе домакините отново напред в резултата.

Гостите играха цяло второ полувреме с човек по-малко, след като голмайсторът Марко Ройс бе изгонен в 41-ата минута.

Това обаче не спря дортмундци да стигнат поне за ремито. То бе подпечатано от головата машина на "жълто-черните" Пиер-Емерик Обамеянг. Нападателят получи пас от неуловимия Дембеле и елегантно копна топката над Оливер Бауман.

В 69-ата минута Дембеле се контузи и на неговото място Томас Тухел пусна Емре Мор. Дори с 10 човека, Борусия търсеше победата с всички сили, но по-близо до нея бяха футболистите на Хофенхайм. Въпреки това до нови голове така и не се стигна и двата тима поделиха точките.

След хикса Борусия е на 5-о място в класирането с актив от 26 точки, колкото има и Айнтрахт (Франкфурт). "Жълто-черните" имат само две победи на чужд терен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА