Last news in Fakti

22 Декември, 2016 19:51 1 586 5

Бойко Борисов: Софийските грандове не са мръднали

  • борисов-
  • левски-
  • цска-
  • лудогорец

Премиерът в оставка даде Лудогорец за пример на останалите клубове

Бойко Борисов: Софийските грандове не са мръднали - 1
Снимка: БТА

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов коментира най-актуалните теми, свързани с българския футбол. Той сподели и несъгласието си с твърденията, че не е оказал подкрепа на двата ни футболни гранда - Левски и ЦСКА. Премиерът призова всички клубове да вземат пример от Лудогорец, който пълни стадиона си при домакинските срещи.

„Аз не знам отбори с толкова публика и с такива знатни претенции през годините... Все едно Челси и Реал (Мадрид) да се обърнат към своите държави и да питат: защо не ни строите стадиони. И то, при цялото това текучество на трансфери и футболисти. Ето, в Бояна се направи една фантастична база за националния отбор, за да не обикалят напред-назад националите. По европейските проекти доста ремонти се направиха. Ако всяко правителство е правило по едно такова нещо на година, сега нямаше да обсъждаме това. Левски и ЦСКА ги е имало и 10, и 15, и 20 години преди това с техните стадиони, а те не са мръднали.“, коментира Борисов пред Гонг.

„Не е само стадионът в Горна Оряховица (който претърпя ремонт – б.р.), дадохме на Локомотив (Пловдив), на Ботев (Пловдив), на Монтана, на Ямбол. В Хасково има терен и писта, във Варна. На „Васил Левски“ подменихме чимовете. Ако е било лесно, ако не е струвало пари, още комунистите да са го направили. Готов съм да споря с всеки по този повод.“

"Малкото публика на нашите мачове е дълга тема, феновете са жадни. Ето, Лудогорец направи 2-3 силни мача и стадионът се напълва. Сто пъти съм се произнасял пред клубните шефове – заложете на юношите, 2-3 години ще побуксуват отборите. После тези юноши ще станат любимци на публиката. Едно време знаехме и резервите, и юношите на Левски. За ЦСКА е същото – всички знаят откъде тръгнаха Любо Пенев, Стоичков, Костадинов...“.

А дали премиерът все още подкрепя любимия Левски като фен? „В последните години много съм се откъснал от всякакви чувства и запалянковщина. Питай деятелите на ЦСКА и Левски – ако двата клуба си направят програма за целева помощ, ще им помогнем. Виждате, че те още не могат да се оправят. Ако има организация и се знае всяко левче къде и защо отива, хората ще помогнат.“

„Ние каквото можахме за Левски и ЦСКА направихме – и терените им дадохме за 30 години, и базите. Нека го измислят и да дойдат заедно. Дали редя шефовете на Левски? Колкото Спортно шоу Гонг е мое предаване, толкова е и Левски. Това, че съм познавал шефовете, че сме играли футбол на малки вратички, е съвсем различно. Това е друга тема. Спас Русев го познавам от годините с царя (Симеон Втори – б.р.). Не виждам логика да се изпъчиш и да кажеш, че си президент, но да чакаш държавата да ти даде пари.“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахх

    9 4 Отговор
    Те завлякоха държавата с 27 млрд. футбола тръгнал да коментира...

    Коментиран от #5

  • 2 за Бьлгария

    8 4 Отговор
    Бе тоя луд ли е или на луд се прави.Че по голям от него комунист НЯМА.Той от кьде е трьгнал ? Лична охрана на другаря Тодор Живков . И трьгнал да говори против комунистите.А бе ей ти какьв си бе и откьде идваш.Спри да льжеш Бойко .Омрьзна на хората вече с льжите си
  • 3 Тъпанар

    1 2 Отговор
    Да бе, вие бяхте там и видяхте, нали?
  • 4 Домата

    2 1 Отговор
    Епа то може ли куче като Гришо Ганчев да ръководи нещо освен бардак или казино ?
  • 5 Хохи

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "хахх":

    Парите са налични бе момченце, да видиш кака си Ниновка и чичка си Радев какво ще направят