23 Декември, 2016 12:58 1 962 5

Левски е най-популярният клуб в България

  • левски-
  • анкета-
  • състезание-
  • фенове-
  • марсилия

Анкетата определи "сините" за тима с най-много фенове у нас

Левски е най-популярният клуб в България - 1
Снимка: БТА

Левски беше българският участник тази година в "Най-популярният отбор в света". Това е своеобразно състезание сред футболните привърженици в целия свят, което има за цел да ги мобилизира да подкрепят любимите си клубове. Инициативата е на сайта Global Vote, който провежда проучването си последните 3 години, пише вестник "Меридиан мач".

Надпреварата се състои в два етапа – на първо време футболните фенове във всяка страна имат определен период, в който трябва да определят най-популярния и обичан местен отбор. Той получава правото да се включи в импровизираното световно първенство, в което се процедира чрез жребий и директни елиминации. Гласуването става на интернет сайта, като всеки потребителски адрес има право само на един глас.

Инициативата е много симпатична, макар да няма никакви претенции за изчерпателност. Въпреки това тя предоставя чудесна представителна извадка за феновете във всяка страна, които в съвместна конкуренция могат да премерят директно сили.

По този критерий феновете на Левски изтръгнаха победа над ЦСКА в последния момент с малка разлика. Надолу в класирането следват Ботев (Пд), Берое, Славия, Локо (Пд), Локо (Сф) и Черно море, което е съвсем нормално с оглед на популярността на тези отбори у нас.

Левски загуби още в първия си сблъсък с френския гранд Марсилия. Утеха за "сините" фенове обаче е, че именно Марсилия бе провъзгласен за най-популярен отбор в света за 2016 година след убедителна победа на финала над Глазгоу Рейнджърс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анто

    7 4 Отговор
    Броили са и говедата......

    Коментиран от #5

  • 2 Stoich

    5 3 Отговор
    Със сигурност Анто. Но понеже прасетата ги колят за всяка Коледа, затова не ви е стигнала бройка. Нищо, пребройте и феновете на Литекс. Догодина може да спечелите...
  • 3 ПодАязмото

    2 1 Отговор
    Няма мое, няма твое, всичко е Берое! :)
  • 4 909 БЪЛГАРИЯ

    5 6 Отговор
    Това е най- циганският отбор в България !!!
  • 5 Николай

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анто":

    Купи си портрет на Лупи и грухти срещу него.