505 0

Верстапен и Рикардо са като братя

"Двамата са в отлични отношения", радва се босът на Red Bull Кристиан Хорнер

Верстапен и Рикардо са като братя
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Макс Верстапен и Дани Рикардо са в много добри отношения, твърди босът на Red Bull Кристиан Хорнер. Въпреки конкуренцията на пистата между двамата предвид амбициите им, те са успели да доста близки, макар че холандецът спечели в дебюта си в Испания и за мнозина е по-добър пилот от австралиеца.

„Най-важното нещо между тях е уважението. Ние не караме нашите пилоти да излизат заедно, но искаме да показват респект както един към друг, така и към отбора“ заяви Хорнер.

„Те го направиха, а освен това отношенията им се простират и отвъд това, което е само от полза за отбора. В много отношения Даниел е като по-голям брат на Макс. Те са подобни в изискванията си, често правят идентични коментари за колата по време на състезанията“ добави той.

Рикардо имаше предимство в точките срещу Верстапен с 220-191, както и лек превес по отношение на по-доброто класиране в състезанията с 8-7. В квалификациите авансът на австралиеца бе още по-сериозен с 11-6, но това със сигурност не притеснява Макс.

По отношение на 2017-а и възможността Red Bull да има шампионска кола, босът каза: „Ние ще се справяме със ситуациите състезание за състезание. Няма смисъл да усложняваме нещата. Това винаги е била моята философия“.

Австрия


Напиши коментар:


Публикувай