608 0

Венгер: Йозил да се бори малко повече

"Трябва да работи като всички останали", отправи забележка мениджърът на Арсенал

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер предупреди една от звездите си Месут Йозил, че трябва да работи повече за отбора си. Германият национал отнесе доста критики за играта си в защита в последно време.

„Не съм давал по-специални инструкции на Йозил, когато е без топка. Той трябва да си върши работата, както всички останали. Разбира се, силната му страна е с топка в краката, но той страда повече от всеки друг, когато топката не е в него. А когато нямаш топката, трябва да се бориш да си я върнеш“, заяви Венгер.

„Йозил е футболист, който работи много повече, отколкото хората си представят, но езикът на тялото му понякога лъже. А когато спечелим топката имаме двама от най-добрите играчи, които могат да я отиграят – Месут и Алексис. Йозил е много важен играч за нас и винаги е успявал да отговори на критиките.

Може би в последните два мача изоставахме на противниците си физически, но все още има прекалено много време. Не разбирам обаче организацията около Коледа. Миналата седмица имахме три тежки мача, а сега имахме 8 дена без нито един двубой и след това няма да играем чак до следващата година. После играем на 1 януари, а след това на 3 януари. Това са само 48 часа“, каза още Венгер.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай