Last news in Fakti

26 Декември, 2016 21:14 970 0

Манчестър Сити излезе на второ място в Англия

  • манчестър сити-
  • хъл сити-
  • дейвис-
  • туре-
  • ихеаначо

"Гражданите" победиха Хъл с 0:3

Манчестър Сити излезе на второ място в Англия - 1
Снимка: БТА/АР

Манчестър Сити постигна третата си поредна победа във Висшата лига. Яя Туре и Келеши Ихеаначо вкараха два късни гола, което беше достатъчно за успеха, а в добавеното време Къртис Дейвис отбеляза в собствената си врата за крайното Хъл Сити - Манчестър Сити 0:3. С него тимът на Пеп Гуардиола се изкачи на второто място в класирането с 39 точки. С две повече от Ливърпул, но “червените” посрещат утре Стоук Сити. Лидер в класирането е Челси с 46 точки, а Хъл Сити е на дъното с едва 12.

“Гражданите” имаха предимство през първото полувреме, но реални положения пред вратата на домакините липсваха. Все пак Маршал спаси опасен удар на Яя Туре под гредата още в началото, а Нолито, Силва и Де Бройне не успяха да нанесат по-добри удари. “Тигрите” пък опитаха да отговорят чрез Снодграс и Мбокани, но без резултат.

Тимът на Пеп Гуардиола опита да си реши нещата в началото на второто полувреме, но в 53-та минута удар на Кевин Де Бройне спря в страничната греда. Това беше 6-ти шут на белгиеца в гредите от началото на сезона, повече от всеки друг играч във Висшата лига.

В 59-та минута и домакините можеха да вкара. След разбъркване в наказателното поле на Сити Майкъл Доусън стреля с глава, но Бакари Саня изби от голлинията. В 67-та минута Де Бройне отново опита късмета си, но този път ударът му бе далеч от вратата.

Така се стигна до 72-та минута, когато Рахим Стърлинг проби по дясното крило към наказателното поле и беше спънат от Робъртсън. Яя Туре не сгреши при последвалата дузпа и направи 1:0 за Манчестър Сити. Така котдивоарецът се разписа на Боксинг дей за трета поредна година. Освен това Туре реализира 10-та си дузпа във Висшата лига от 10 опита.

След още 4 минути “гражданите” решиха всичко. При поредната бърза атака Де Бройне пусна на дясното крило на Давид Силва, който намери на границата на вратарското поле Келеши Ихеаначо. За младия нигериец остана най-лесното и вкара на опразнената врата.

Футболистите на двата отбора изчакваха края на мача, когато в продълженията Ман Сити вкара трети гол. Стърлинг проби този път по лявото крило и центрира прострелно. Това накара Къртис Дейвис да постави крака си и да отклони топката в собствената си врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА