467 0

Венгер: Жиру направи нещо специално

"Трябваше да бъдем търпеливи, защото Уест Бромич са много опасен отбор", отчита французинът

Венгер: Жиру направи нещо специално
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Арсен Венгер не можеше да не бъде доволен след трудния успех над Уест Бромич с 1:0 и не пропусна да похвали героят Оливие Жиру.

Нападателят вкара с глава 4 минути преди края, за да донесе триумфа и да оправдае мястото си в състава, след като за първи път бе титуляр от началото на сезона във Висшата лига.

„Трябваше да покажем търпение срещу много добре организирания Уест Бромич, който е много труден за побеждаване. Те са устойчиви и дисциплинирани и затова бе необходимо да сме солидни и да не правим грешки. Доминирахме при притежанието на топката, но в крайна сметка имахме нужда от нещо специално от Оливие“ заяви Венгер.

„За него положението бе наистина трудно, тъй като не играеше редовно, а и дори и да играеше добре, аз го оставят извън отбора в следващия мач. Смятам обаче, че отношенията между нас са честни. Аз го уважавам много и той го знае. Успя да запази силна мотивацията си, което не е лесно и отново използва възможността, която получи. Жиру е истински боец“ добави френският мениджър.

„Знаех, че днес играта във въздуха може да е решаваща и това се оправда. Да, ако не бяхме победили разочарованието щеше да е огромно. Във футбола просто трябва да приемеш резултата. В един момент започнах да допускам, не само че няма да победим, но и че ще загубим. След предишните ни два лоши мача обаче, не изпаднахме в паника и запазихме вяра в своята игра. Няма да бъде лесно, но трябва да запазим вярата си и да използваме шансовете, които ще получим“ каза още Венгер.

Великобритания

Напиши коментар:


Публикувай