Last news in Fakti

27 Декември, 2016 11:56 824 0

Венгер: Жиру направи нещо специално

  • жиру-
  • уест бромич-
  • арсенал-
  • венгер

"Трябваше да бъдем търпеливи, защото Уест Бромич са много опасен отбор", отчита французинът

Венгер: Жиру направи нещо специално - 1
Снимка: БТА/АР

Арсен Венгер не можеше да не бъде доволен след трудния успех над Уест Бромич с 1:0 и не пропусна да похвали героят Оливие Жиру.

Нападателят вкара с глава 4 минути преди края, за да донесе триумфа и да оправдае мястото си в състава, след като за първи път бе титуляр от началото на сезона във Висшата лига.

„Трябваше да покажем търпение срещу много добре организирания Уест Бромич, който е много труден за побеждаване. Те са устойчиви и дисциплинирани и затова бе необходимо да сме солидни и да не правим грешки. Доминирахме при притежанието на топката, но в крайна сметка имахме нужда от нещо специално от Оливие“ заяви Венгер.

„За него положението бе наистина трудно, тъй като не играеше редовно, а и дори и да играеше добре, аз го оставят извън отбора в следващия мач. Смятам обаче, че отношенията между нас са честни. Аз го уважавам много и той го знае. Успя да запази силна мотивацията си, което не е лесно и отново използва възможността, която получи. Жиру е истински боец“ добави френският мениджър.

„Знаех, че днес играта във въздуха може да е решаваща и това се оправда. Да, ако не бяхме победили разочарованието щеше да е огромно. Във футбола просто трябва да приемеш резултата. В един момент започнах да допускам, не само че няма да победим, но и че ще загубим. След предишните ни два лоши мача обаче, не изпаднахме в паника и запазихме вяра в своята игра. Няма да бъде лесно, но трябва да запазим вярата си и да използваме шансовете, които ще получим“ каза още Венгер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА