Last news in Fakti

27 Декември, 2016 15:51 1 554 0

Почина героят за ЦСКА в Белфаст

  • альоша димитров-
  • смърт-
  • цска-
  • гленторан

Альоша Димитров, измъкнал „червените” в изключително тежък мач, си отиде на 65 години

Почина героят за ЦСКА в Белфаст - 1
Снимка: cska.bg

Бившият футболист на ЦСКА Альоша Димитров почина на 65 години. Той е напуснал този свят рано сутринта, след като дълго време се бореше с най-коварната болест – рака.

Альоша Димитров е роден на 24 ноември 1951 г. В кариерата си е играл за „Родопа“ (Смолян), „Локомотив (Пд), „Академик“ (София), ЦСКА и „Спартак“ (Плевен). В продължение на дълги години работи в детско-юношеските школи на „Левски“ и ЦСКА. Бил е още старши треньор на „Септември“ (Сф), както и селекционер на юношеския национален отбор.

Той остава в историята на клубния ни футбол с двата си гола за ЦСКА срещу Гленторан (Северна Ирландия) в турнира за КЕШ през сезон 1981/82, като вторият е повече от скъпоценен. В първия мач „червените” печелят с 2:0 след точни изстрели на Альоша Димитров и Радослав Здравков, но на реванша северноирландците вкарват две попадения и се стига до продължения. В тях Альоша вкарва отново - този път от пряк свободен удар. Така Димитров измъква „армейците” от тежката ситуация, класирайки ги за четвъртфиналите, където те елиминират Ливърпул на 17 март 1982 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА