4 Януари, 2017 01:00 966 0

Анчелоти: А някои се съмняваха в Зидан

  • анчелоти-
  • зидан-
  • байерн мюнхен-
  • конте

Италианецът коментира топ първенствата в света

Анчелоти: А някои се съмняваха в Зидан - 1
Снимка: БТА/АР

Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Карло Анчелоти започна годината с интервю за италианския Gazzetta dello Sport, разисквайки различни теми. "Дали Реал Мадрид е фаворит срещу Наполи? Никой не печели мачове на хартия. Победата се извоюва на терена", заяви Карлето.

"Това, което Конте прави в Челси, е невероятно. Антонио има идеи, характер, опит. Той вече е зрял треньор и се справя прекрасно. Зидан пък стана шампион на света. Взе Шампионската лига, а някои не повярваха, че Зидан е треньор. Истината е, че и двамата имаха качества на терена и успяха да пренесат вижданията си в новата професия", сподели той.

"Кристиано Роналдо е страхотен футболист, но Реал Мадрид не печели единствено благодарение на него. Той е феномен, живее за футбола и когато е във форма, може да прави каквото си поиска", каза бившият треньор на Реал.

Анчелоти сравни петте водещи европейски първенства: "В Италия футболът е като религия. В Англия мачовете се играят и след това всички се прибират вкъщи. Има по-малко дискусии, дисциплината е на висота. Франция се развива. Има много добри футболисти, но понякога на някои отбори им липсва тактическа грамотност. В Испания е като Италия. Хората са луди по футбола. По радиото се говори за футбол по 24 часа, по телевизиите също. На всички им е интересно. Когато си треньор на Реал Мадрид, усещаш голямата отговорност. В Германия срещнах страхотна футболна обстановка. Стадионите винаги са пълни. Техниката и физиката са на много високо ниво".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА