380 0

Зузулова с триумф на слалома в Хърватия

Микаела Шифрин не успя да завърши първия старт

Теодор Николов

Вероника Велез-Зузулова триумфира в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени в Загреб, след като Микаела Шифрин не успя да завърши първия старт на хърватската писта.

Американката имаше 12 поредни победи на слалом, но тази серия приключи с пропусната врата. Велез-Зузулова водеше и след първия старт за деня, а в крайна сметка нейното общо време за първата й победа през сезона и общо пета за Световната купа беше 2:02.53 минути. Втора с 0.24 секунди пасив остана Петра Влахова, която оформи двойния подиум за словашките скиорки в Хърватия. Трета остана чехкинята Шарка Страхова с изоставане от 0.52 секунди срещу победителката в Хърватия.

Шифрин пропусна врата близо 25 секунди след първия старт на слалома и с това не успя да изравни вечния рекорд по поредни победи в дисциплината. Това беше и първият случай за последните четири години, в които олимпийската шампионка не завършва слалом.

"Жалко, защото уцелих една бабуна. Това е признак, че не съм се спускала чисто по трасето. Знам точно какъв е проблемът и не съм притеснена изобщо", каза американката след отпадането.

Шифрин все пак остана начело на генералното класиране за Световната купа с актив от 798 точки, а швейцарката Лара Гут е втора с 583. Третото място заема словенката Илка Щухец с 495, докато победителката от днешния слалом Велез-Зузулова се изкачи до шеста позиция с актив от 390 точки.


Напиши коментар:


Публикувай