454 0

Гуардиола: Сити ще стане европейски гранд след 10 години

Испанецът вижда далеч по-значими задачи от спечелването на една тила

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола разкри кое е най-важното нещо, което трябва да постигне отборът в следващите 10 години. За голяма изненада на повечето от феновете на „гражданите” според 45-годишния испански специалист това не е спечелването на титла в някоя надпревара.

Манчестър Сити се превърна в гранд във Висшата лига с идването на арабските инвеститори. От отбор средна класа „гражданите” станаха постоянни претенденти за титлата, като през последните години дори я спечелиха на два пъти. На международната сцена обаче успехите им убягват и точно поради тази причина бе привлечен Хосеп Гуардиола, за който обаче трофеите не са най-важното.

„Този клуб нито има история, нито титли като Барселона, Ювентус, Байерн или Манчестър Юнайтед. Можете да ми вярвате, че за клуба е по-важно да играе всяка година в Европа през следващата декада, отколкото да спечели една титла”, изтъкна Гуардиола пред „Мирър”.

С постоянното участие в Шампионската лига и меренето на сили с най-големите отбори в света Гуардиола иска да промени самочувствието на Манчестър Сити.

„Трябва да убедим хората в този невероятен клуб, че са великолепни, дори и феновете. Всеки трябва да вярва в силата – феновете, клубът и играчите”, допълва испанецът, спечелим множество трофеи с Барселона и Байерн.

Великобритания


Напиши коментар:


Публикувай