365 0

Ръсел Уестбрук си навлече проблеми

Гардът се размина с техническо нарушение, а отборът му отстъпи в Шарлът със 112:123

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Суперзвездата на Оклахома Сити Ръсел Уестбрук удари един от съдиите с топка в главата при загубата на отбора си от Шарлът със 112:123. Инцидентът стана в първата четвърт, когато недоволен от неотсъдено нарушение, гардът хвърли топката към един от реферите намиращ се доста далеч от него, вместо да я подаде към близкия.

Арбитърът Тре Мадъкс бе обърнат на другата страна в този момент и отнесе топка в главата, а Уестбрук се размина само с техническо нарушение. След мача плеймейкърът се оправда, че случилото се е случайно.

„Повиках го по име, той се обърна и честно казано не зная какво точно стана. Не съм такъв човек и никога не бих показал подобно неуважение. Стана случайно и не мисля, че заслужавах техническо“ заяви звездата на Оклахома Сити.

Той завърши с 33 точки, 15 борби и 8 асистенции, но не успя да предотврати загубата, след като от другата страна Ник Батум се отчете с 28 точки, Кемба Уокър добави 20, а Франк Камински 17 от пейката. Резултатът бе равен в средата на последната част, преди Стършелите да вкарат 9 поредни точки и да дръпнат със 114:104, което им помогна да спечелят. Те са с баланс 20-16, а Тъндър е с 21-15.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай