Last news in Fakti

5 Януари, 2017 13:27 2 494 1

Жан Алези: Маса не трябва да се връща във Формула 1

  • маса-
  • willams-
  • mercedes-
  • алези-
  • формула 1
Жан Алези: Маса не трябва да се връща във Формула 1 - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият пилот на Ferrari Жан Алези смята, че Фелипе Маса ще допусне грешка, ако се завърне във Формула 1, въпреки че още през септември миналата година обяви отказването си. От Willams обаче искат отново да го имат на разположение, тъй като предпочитат опитен човек в отбора до младия Ланс Строл, след като Валтери Ботас изглежда все по-близо до Mercedes. Според Алези обаче, това би било грешка от страна на Маса.

„Честно казано смятам, че той би сбъркал. Фелипе се отказа. Обърна нова страница в живота си. А какво ще стане, ако се окаже, че Willams не са достатъчно бързи?“ коментира Алези пред „Гадзета дело Спорт“. Той коментира и поводът за всичко това, а именно отказването на Нико Розберг дни, след като спечели титлата.

„Първоначално реакцията ми бе като на Ники Лауда – останах изненадан и ядосан. Наистина не разбрах логиката в това решение да се откажеш в седмицата, в която си станал световен шампион. След това обаче се замислих, че има и нещо друго. Сетих се за Сена, който заяви, че ще бъде напълно отдаден на Willams и работи здраво, но в крайна сметка загина. Може би Нико просто не приема състезанията по същия начин“ изтъкна италианецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 новият шампион

    1 0 Отговор
    За решението на Розберг със сигурност много е повлияла жена му, човека е семеен и сигурно има желание да прекарва времето със семейството си, отколкото почти цяла година да се търкаля по пистите. Има достатъчно пари, стана и шампион(нещо което едва ли щеше да повтори пак дори и да беше останал, и той го знае)Разбира се, решението му е непонятно за болшинството от пилотите и феновете, но ако човек погледне нещата от друг ъгъл ще го разбере. Мисля, че маймуняка Хам за пореден път извади късмет щото положението му беше напечено и ако не беше се извинил много искрено сигурно щяха да го издухат от Мерц, но след като Нико се отказа това отпада като вариант. Нищо, следващия дето му е съотборник ще го пляска. Относно Маса, едва ли има смисъл да се връща в Ф1, Уилямс едва ли ще направят някаква велика кола така че освен да бъде редовно в зоната на точките друго няма какво да се очаква. Просто ще запише още 1-2 сезона, ще спечели още някой лев и това е, а може би вече му е омръзнало и на него.