Last news in Fakti

8 Януари, 2017 18:25 4 195 0

Мистерията на финала през 1998-а

  • роналдо-
  • бразилия-
  • франция-
  • 1998-
  • финал-
  • световно първенство

Какво се случва с Роналдо в деня на големия сблъсък с Франция?

Мистерията на финала през 1998-а - 1
Снимка: БТА/АР

В следобеда на 12 юли, 1998 година, броени часове преди финала на световното първенство по футбол между Бразилия и Франция, започват слуховете около голямата звезда на "кариоките" - Роналдо.

На някои журналисти е казано, че той има контузия на глезена, други разбират за стомашни проблеми, но е факт, че той не е включен в стартовата единадесеторка на бразилците. Според официалните лица на срещата, нападателят е закаран в болница и ще бъде заместен от Едмундо.

Един час преди двубоя документацията със стартовите състави е готова, а сред титулярите е Едмундо. Преди да напуснат хотела и да се запътят към "Стад дьо Франс" старши треньорът на бразилците Марио Загало им припомня за спечеления през 1962-а финал без контузения Пеле.

Минути преди мача обаче Роналдо се появява на стадиона и обявява, че е готов да играе. Бразилия губи с 0:3, а домакините ликуват с титлата.

Какво обаче се случва преди това. Часове преди двубоя Роналдо претърпява конвулсия. Тялото му трепери, а устата му е в пяна. Роберто Карлош се разкрещява, търсейки помощ. Друг съотборник - Сезар Сампайо, вади езика на Роналдо с ръка, за да не го глътне. Лекарският щаб на Бразилия идва и преглежда футболиста. Докато автобусът на тима се запътва към "Стад дьо Франс", линейка откарва Роналдо в болница.

Там лекарите правят му правят неврологични и кардиологични тестове, но така и не откриват каква е причината за конвулсията и в крайна сметка му разрешават да играе на финала.

"Когато стигнеш до финал, няма връщане назад. Надпреварата е всичко. Не можеш да се откажеш. Сам помолих Загало да ме пусне в игра", споделя самият Роналдо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА