719 1

Няма да анулират рекорда на Костадинова

209-те сантиметра на българката във високия скок при жените са непокорени и до днес

Константин Карагьозов

Рекордът на Стефка Костадинова няма да бъде анулиран, обявиха от Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF). От организацията отказаха да изтрият всички поставени до момента световни рекорди в леката атлетика.

„Ако всички световни рекорди бъдат анулирани, това ще рефлектира и върху всички тези атлети, които не са прибягвали до допинг. Те не само ще загубят мястото си в историята на леката атлетика, но и върху тях ще легне сянката на съмнението, че не са постигнали по честен начин успехите си”, подчертават от международната организация.

В самото начало на 2017-а президентът на Асоциацията на спортните журналисти Джани Мерло поиска всички световни рекорди да бъдат анулирани. като причина той изтъкна множеството случаи с хванати спортисти с допинг.

От IAAF обаче са категорични, че няма как да се стигне до подобна драстична стъпка, но се отнасят с разбиране към проблема.

„Наясно сме, че преди години може да е имало атлети, които не са постигнали своите рекорди по легитимен начин, но не бива да се наказват атлети, които никога не са употребявали допинг и са постигнали успехите си с усилен труд и много отдаденост”, съобщиха от IAAF в писмо до Асоциацията на спортните журналисти.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БАТЕ ЖОРО
    Отговор
    1 19:41  09.01.17
    Ще го анулират като го надскочат...

Напиши коментар:


Публикувай