783 0

Нойер: Казаха ми, че не ставам за вратар

Стражът е можел да стане тенисист

Нойер: Казаха ми, че не ставам за вратар
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Стражът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер е смятан за най-добрия на своя пост на планетата през последните години и в понеделник намери място в Идеалния отбор на ФИФА. Той обаче разкри, че кариерата му е била няколко пъти под въпрос в детството.

"Като дете не си вярвах да попитам дали имам право да играя в мачовете. Винаги стоях отстрани и гледах, докато майка ми не дойде да ме извика. Бях доста срамежлив."

"На 14 години се обсъждаше моето положение в Шалке, защото сметнаха, че съм твърде дребен за вратар. Тогава им казах, че майка ми е висока 1.74, а татко - 1.89. В ръководството се успокоиха, защото сметнаха, че в такъв случай ще порасна. Но въпреки това за около две години не бях в състава."

"По-късно се появиха тенис треньори, които ми казаха, че трябва да сменя спорта. Но това е твърде скъп спорт за практикуване. Но опитът от тениса е важен, защото това, което ти е нужно на корта, трябва да го използваш и като вратар - бързи крачки, усещане за пространство и да четеш играта. Това често ми е помагало в професията", добави Нойер.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай