541 0

Битката между Льоб и Петерханзел продължава с пълна сила

След 11-ия етап на рали "Дакар" разликата в генералното класиране в 5:38 минути

Теодор Николов

Деветкратният шампион от WRC Себастиан Льоб триумфира в 11-ия етап с преднина от само 18 секунди спрямо Стефан Петерханзел.

Френският състезател имаше и по-убедителен аванс в началните километри, но се наложи да спре за кратко, изгубвайки малко повече от минута, което в случая бе доста.

За третото място битката бе не по-малко оспорвана. Орландо Теранова, който във втората седмица започна да напомня за себе си и своето Mini, Жиниел де Вилие с Toyota и третият пилот на Peugeot

Сирил Депре влязоха в напрегнат двубой, който бе спечелен от Теранова и така френските автомобили не успяха отново да запълнят топ 3. Нани Рома и Мико Хирвонен пък караха доста по-назад и завършиха съответно 9-и и 11-и.

Петерханзел все още има преднина в генералното класиране – 5:38 минути. Днешната състезателна отсечка обаче е дълга само 64 километра и Льоб трябва да даде повече от максималното, за да успее да стопи изоставането си. Тазгодишното издание може да постави и рекорд в историята на Дакар.

В генералното класиране Депре заема третото място на половин час зад Петерханзел, а след него е Нани Рома с Toyota.Напиши коментар:


Публикувай