448 0

Гьотце: Вече не съм хлапак!

"Процесът на узряване вече започна", констатира полузащитникът на Борусия Дортмунд

Гьотце: Вече не съм хлапак!
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Завърналият се от Байерн Мюнхен в Борусия Дортмунд през лятото полузащитник Марио Гьотце има желание да промени целия си имидж, призна самият той.

"Искам да избягам от клишетата на 19-годишните младежи, които просто искат да ритат топката с лекота. И при мен започна процесът на узряване", коментира Гьотце пред списание "Кикер".

"Образът, който мнозина са си изградили за мен, вече не е валиден. Невинаги, когато играя или влизам като смяна, мога да вкарам победния гол, както във финала на световното първенство. Днес съм по-комплексен играч и залагам на тичането, интензитета и раздаването за отбора."

"Критиците не могат ли да ме приемат такъв, какъвто съм? Някои хора са интроверти, други - екстраверти. Някои избират един път, други - различен. Аз не съм се вторачил в това, което правят другите."

"В ранните години на кариерата си съм играл и видял много, постигнах много и се възнаградих с трофеи. Гордея се. Горд и благодарен съм, че натрупах този опит. Ако някой и имал проблеми от личен характер с мен, нека ми каже", добави Гьотце.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай