840 0

Легенда в тениса: Григор може да спечели голям трофей

Крис Евърт сигурна, че българинът ще поднесе изненада този сезон

Легенда в тениса: Григор може да спечели голям трофей
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

„Чувствам, че Григор Димитров ще спечели титли през тази година. Виждам, че е много по-фокусиран и играе с голямо удоволствие. Всичко е налице, за да очакваме от него сериозни успехи", написа в социалните мрежи легендата Крис Евърт.

Американката е бивша №1 в световната ранглиста и носителка на 17 титли от „Големият шлем". Има спечелени общо 157 турнира индивидуално. Името на Григор Димитров се появи в традиционната анкета на сайта на откритото на Австралия в Мелбърн. В нея авторите на официалната уеб страница на турнира от „Големия шлем" дават своите прогнози.

Специалистът Алекс Шарп залага смело на титла за българина на 29 януари.

„Много е трудно да се погледне извън първите двама поставени (Джокович и Мъри), но аз ще заложа на един „аутсайдер". Григор Димитров винаги е имал обещаващ потенциал, но титлата в Бризбейн доказа негово то възраждане. И ако Джокович отпадне рано, той ще стигне до четвъртфинал. А след това всичко е възможно за Димитров", коментира Шарп.

Експертът Пол Муур пък смята, че Григор ще поднесе голямата изненада и че е вперил поглед в титлата.

„Мисля, че Димитров ще изненада много хора тази година и ще стигне дълбоко през втората седмица на Australian Open", предвижда той.

Австралия


Напиши коментар:


Публикувай