24 Януари, 2017 13:26 1 050 0

Федерер си извоюва място на полуфиналите

  • федерер-
  • зверев-
  • australian open-
  • тенис

Маестрото с чиста победа над Миша Зверев за 92 минути

Федерер си извоюва място на полуфиналите - 1
Снимка: БТА/АР

Четирикратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за 13-и път в кариерата си за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Поставеният под номер 17 Федерер победи германеца Миша Зверев с 6:1, 7:5, 6:2 за 92 минути.

Швейцарецът взе първите пет гейма само за 12 минути, а след още седем минути на корта той вече имаше сет аванс. Във втората част Зверев започна по-добре и дори поведе с пробив за 3:1, но Федерер бързо изравни за 3:3.

Германецът беше само на 2 точки от успеха в сета при 5:4 и 30:15 при сервис на съперника, но Федерер се мобилизира и взе следващите десет разигравания по пътя към обрата за 7:5. В третата част швейцарецът доминираше. Той взе пет поредни гейма, за да триумфира. Федерер пласира 65 печеливши удара срещу 30 на съперника.

Зверев опита познатата тактика с агресивна игра сервис-мрежа, която му помогна да елиминира номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) в четири сета на осминафиналите. Германецът излезе 75 пъти на мрежата, но спечели едва 30 точки.

"Мисля, че Миша направи невероятен турнир. Бях много щастлив за него. Премина през трудни моменти с контузии през кариерата си. Хубаво е да видиш, че един играч получава втори шанс и се възползва от него. За съжаление сега няма много тенисисти, които играят сервис - мрежа, както беше преди години. Този стил е интересен и стават красиви разигравания, минаващи удари, но играта се промени, стана по-бавна и много играчи се отказаха. Условията тук позволяват да се играе по-атакуващо и се надявам това да вдъхнови и други тенисисти да играят по този начин", коментира Федерер.

За място на финала той ще играе срещу сънародника си и шампион от 2014 година Стан Вавринка.

"Отсъствах дълго време и преди турнира си казах, че ще се опитам да спечеля няколко мача, да достигна до осминафиналите или четвъртфиналите, ако жребият е добър. Представих се доста добре в мачовете дотук. Не вярвах, че ще играя на толкова добро ниво. Сега предстои мач срещу Стан и ще бъде много интересно. Той играе много силно във важните точки, в момента е един от най-силните тенисисти. Трябва да бъда агресивен. Не трябва да му давам много време за ударите. Радвам се, че е стигнал дотук, но се надявам да не прави следващата стъпка", каза с усмивка Федерер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА