323 0

ЦСКА отказа да освободи зала "Армеец"

"Червените" не постигнаха решение на срещата с представителите на "София Тех Парк"

Снимка: Официален сайт на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА
Константин Карагьозов

Ръководствата на Волейболен клуб ЦСКА и „София Тех Парк” проведоха среща днес в опит да се намери решение по казуса със зала „Армеец”, съобщиха в официалния сайт на клуба.

От червения клуб заявиха намерения да поискат дългосрочен договор за залата, където от 40 години тренират децата на клуба с цел да я реновират. От държавната институция обаче прехвърлиха топката към Министерството на икономиката, въпреки че те прекратиха договора. ЦСКА трябвало да внесе инвестиционно намерение в Министерството и да чака становище или обявяване на търг за залата. Това обаче може да се случи едва след назначаването на служебен министър, защото сегашният е в оставка.

Междувременно, докато тече процедурата от ”София Тех Парк” настояват ЦСКА да освободи зала „Армеец”, за да можело да се обследва. Червеното ръководство категорично не се съгласи с мотива, че залата може да бъде обследвана.

В крайна сметка, към момента ЦСКА няма да освободи залата, но ще внесе инвестиционни намерения в Министерството на икономиката другата седмица и ще чака решение на проблема. Червените обаче са категорични, че този път няма да позволят база на ЦСКА да бъде отнета, както се случи с част от съоръженията на 4-ти километър.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай