25 Януари, 2017 08:27, обновена 25 Януари, 2017 09:24 2 405 1

Блестящ Григор Димитров на 1/2-финал на Australian Open

  • григор димитров-
  • давид гофен-
  • тенис-
  • australian open

Българинът срази Давид Гофен от Белгия със страхотна игра

Блестящ Григор Димитров на 1/2-финал на Australian Open - 1
Снимка: БТА/АР

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров постигна нова блестяща победа на Откритото първенство на Австралия по тенис и се класира за 1/2-финалите на турнира.

Българинът не остави шансове на 11-ия в света белгиец Давид Гофен, разгромявайки го, без да загуби сет - 6:3, 6:2, 6:4.

Успехът прати Димитров на първия му полуфинал в Мелбърн и общо втори от Големия шлем след Уимбълдън 2014-а.

Хасковлията чака своя съперник, който ще бъде определен от сблъсъка между Рафаел Надал и Милош Раонич.

Първи сет
Срещата започна по възможно най-добрия начин за Димитров. Първата ни ракета поведе с 3:0 в резултата, след като спечели два свои сервис гейма и проби веднъж белгиеца. Последва спад в играта на Григор и Гофен взе следващите три части, изравнявайки на 3:3.

В седмия гейм Димитров трябваше да положи много усилия, за да спечели сервирането. Последва нов пробив за първата ни ракета, който беше затвърден и сета отиде на неговата сметка.

Втори сет
Вторият сет започна отново добре за Димитров, който проби още в първия гейм. За съжаление обаче не успя да затвърди за 2:0 и Гофен изравни. Това не притесни Димитров, който отново поведе чрез пробив. При резултат 4:2 в полза на първата ни ракета той спечели отново подаване на белгиеца и сервира за сета. В осмия гейм Димитров изпита трудности, но в крайна сметка го спечели и поведе с 2:0 сета.

Трети сет
Третият сет беше значително по-равностоен от предходните два. Димитров и Гофен печелиха без особени затруднение сервис геймовете си. В седмия обаче Григор съумя да пробие, което се оказа ключов момент в мача. Първата ни ракета си осигури комфортна преднина, която не изпусна до края и спечели сета, с което и мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    8 0 Отговор
    Хайде Гришоооо...Григор е в страхотна форма, но в такива отговорни мачове, които му предстоят, полуфинал и евентуален финал много е важно да не се пречупи психологически, дано успее.