Last news in Fakti

26 Януари, 2017 10:28 948 2

Сестрите Уилямс една срещу друга на финала в Мелбърн

  • винъс уилямс-
  • серина уилямс-
  • сестри уилямс-
  • финал-
  • australian open

Това ще е деветият сблъсък от подобен ранг между двете

Сестрите Уилямс една срещу друга на финала в Мелбърн - 1
Снимка: БТА/АР

Женският финал на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените на сингъл ще е между сестрите Винъс и Серина Уилямс (САЩ).

Серина Уилямс не срещна никакви затруднения срещу хърватката Миряна Лучич-Барони и я разгроми с 6:2, 6:1 за по-малко от час игра.

В другия 1/2-финал Винъс Уилямс се справи със сънародничката си Коко Вандевеге с 6;7 (3), 6:2, 6:3.

Това ще е девети финал в турнирите от Големия шлем, противопоставящ двете сестри една срещу друга. Винъс е печелила две титли от Шлема срещу сестра си, докато Серина - цели шест.

При титла на Australian Open Серина Уилямс ще стане абсолютна рекордьорка по титли от Големия шлем в Оупън ерата. В момента тя държи рекорда за най-много трофеи, наред с легендарната германка Щефи Граф - по 22 всяка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хпт

    5 1 Отговор
    по добре да го дават по анимъл планет

    Коментиран от #2

  • 2 Пеньо

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "хпт":

    Обаче с предупреждаващ надпис за брутални сцени.