Last news in Fakti

28 Януари, 2017 11:27 920 0

Григор с 1/2-финал, злато за Илиев и финал за Саутхемптън

  • григор димитров-
  • илиев-
  • саутхемптън

Измина една много динамична спортна седмица през която станахме свидетели на великолепните изяви на Григор Димитров в Мелбърн, страната ни се поздрави с два медала от ЕП по биатлон, а Купата на африкацските нации навлезе в заключителната си фаза.

Предлагаме Топ 5 на най-значителните събития от света на спорта:

1. Григор Димитров игра 1/2-финал на Откритото първенство на Австралия

Без съмнение, най-емоционалният миг за родните фенове през изминалата седмица бе 1/2-финалният двубой на най-добрият-български тенисист. Гришо започна ударно годината с трофей в Бризбън, а сега достигна и до паметен мач срещу Рафаел Надал от полуфиналната фаза на първия за годината турнир от Големия шлем.

Нашенецът показа класа и макар че отстъпи пред Матадора след 3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6, едва ли може да се чувства като истински губещ.

Петсетовата драма бе истинска наслата за ценителите на тениса, а Григор остави сърцето си на корта и накара целия български народ да се гордее с него.

Първата ни ракета дори имаше два скрити мачбола в решителната част, но за съжаление не успя да ги реализира и за момента трябва да се задоволи с мястото си в Топ 4 на най-добритре в тазгодишната надпревара.

2. Владимир Илиев стана европейски шампион в Полша

Владимир Илиев завоюва най-големия успех в кариерата си, след като спечели златния медал в спринта на 10 километра на европейското първенство в Душники Здрой, Полша.

Родният състезател направи изключителна последна обиколка и въпреки че завърши с една грешка в стрелбата, изпревари с 4.9 секунди руснака Александър Логинов, който остана зад него. Времето на българина, за който това е трети медал в кариерата му от европейски първенства, бе 24:26.9 минути.

С бронза пък се окичи Красимир Анев, който в сряда спечели и сребърния в индивидуалната дисциплина на 20 километра.

3. Станаха ясни четвъртфиналните двойки в турнира за Купата на африканските нации

Египет победи Гана с минималното 1:0 и по този начин се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на африканските нации.

В същото време, шампионът Кот д'Ивоар поднесе поредна изненада в тнадпреварата. След отпадането на фаворита Алжир и домакина Габон, сега и "слоновете" последваха съдбата им.

Тимът се нуждаеше от задължителна победа в последния си мач срещу Мароко, но вместо това те инкасираха загуба с 0:1 и останаха трети в групата си.

Така напред продължават Мароко и тимът на ДР Конго, който се наложи с 3:1 над Того в другия мач от групата.

Ето и всички 1/4-финали двубои от турнира:

Бургина Фасо-Тунис, Сенегал-Камерун, Д.Р. Конго-Гана, Египет-Мароко

4. Саутхемптън изрита Ливърпул от турнира за Купата на Англия

Ливърпул отпадна от Купата на Лигата след домакинска загуба с 0:1 от Саутхямптън в реванша между двата тима от 1/2-финалната фаза на надпреварата. "Светците" победиха и в първата среща с 1:0 и с общ резултат от 2:0 продължават напред.

Единственият гол в двубоя падна в самия край на срещата, когато домакините се бяха изнесли, за да търсят задължителното попадение. Те обаче бяха спипани на контра неподготвени в отбрана от Шей Лонг, който донесе успеха на Саутхямптън.

Така "светците" отиват на финал, където ги очаква сблъсък с Манчестър Юнайтед на Жозе Моуриньо. "Червените дяволи" отстъпиха в реванша си срещу Хъл Сити с 1:2, но след общ резултат 3:2 от двете срещи се класираха спокойно за мача за титлата.

5. Три медала за младежите ни сноубордисти

Българските състезатели по слоупстайл завоюваха 3 медала.

Младите надежди на родния сноуборд се представиха отлично в петия кръг от Световните Сноуборд Серии, печелейки един златен и два бронзови медала в различните категории на надпреварата в Арена Платос, Румъния.

В оспорваната категория на младежите до 15-годишна възраст най-добре се представи Емил Сунков от отбора на Свободно Европейско общество (Смолян), който кара стабилно и успя да се класира на 3-та позиция.

Публикувано във факти.бг: Ливърпул отпадна от Купата на Лигата след домакинска загуба с 0:1 от Саутхямптън в реванша между двата тима от 1/2-финалната фаза на надпреварата. "Светците" победиха и в първата среща с 1:0 и с общ резултат от 2:0 продължават напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА