28 Януари, 2017 15:28 826 1

Болт: Върнах златния си медал от щафетата в Пекин

  • болт-
  • медал-
  • допинг-
  • пекин

Причина за това е, че сънародникът му Неста Картър бе хванат с допинг

Болт: Върнах златния си медал от щафетата в Пекин - 1
Снимка: БТА/АР

Най-известният и успешен лекоатлет в момента Юсейн Болт обяви, че вече е върнал златния си медал от щафетата на 4 по 100 метра, спечелен на Олимпийските игри в Пекин през 2008-а година.
Титлата на отбора на Ямайка, към който принадлежи и Болт, е отнета заради положителната допинг проба на Неста Картър, друг от отбора.

"Да, вече направих необходимото, за да върна медала", обясни Болт. В сряда Международният олимпийски комитет (МОК) анулира резултата на ямайците и отне завоюваните златни медали. В пробата на Неста Картър беше открит препарата метилгексанамин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Всички се дрогират по един или друг начин. 2008 година, защо чак сега им отнемат медалите?