Last news in Fakti

30 Януари, 2017 15:51, обновена 30 Януари, 2017 15:54 582 0

Служебният министър: Държавата ще подкрепя шампионските спортове

  • даниела дашева-
  • сноуборд-
  • банско-
  • радослав янков-
  • александра жекова

Проф. Даниела Дашева е горда, че родните звезди в сноуборда ще посрещнат световния елит в Банско

Служебният министър: Държавата ще подкрепя шампионските спортове - 1

„Държавата ще подкрепя състезания от висок ранг, в които България има шампиони и спортисти от световна величина“, заяви служебният спортен министър проф. Даниела Дашева на пресконференция по повод предстоящите стартове от Световната купа по сноуборд в Банско на 3, 4 и 5 февруари.

Дашева определи състезанието като изключително важно за развитието на зимните спортове у нас и утвърждаването на България като перфектен домакин на състезания от такъв висок ранг.

Служебният министър: Държавата ще подкрепя шампионските спортове

Проф. Дашева подчерта, че е горда от факта, че нашите звезди в сноуборда Радослав Янков – носител на Световната купа в паралелните дисциплини за сезон 2015/2016 г., и Александра Жекова – пета от олимпиадата в Сочи в сноубордкроса, които са нейни студенти, ще имат възможността да бъдат домакини на предстоящите стартове и да поканят най-големите имена в този спорт у нас.

Елитът на световния сноуборд пристига в Банско за участие в първата в историята Световна купа по сноуборд в България. Участниците в паралелния гигантски слалом /мъже и жени/ са 100. Също 100 са и участниците в спринткроса. Заедно с тях ще бъдат и техните треньори и екипи от специалисти, съобщи Цеко Минев – президент на Българската ски федерация. България ще бъде представена от Радослав Янков, Александра Жекова и Теодора Пенчева, която ще се състезава в паралелния гигантски слалом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА