337 0

Служебният министър: Държавата ще подкрепя шампионските спортове

Проф. Даниела Дашева е горда, че родните звезди в сноуборда ще посрещнат световния елит в Банско

Служебният министър: Държавата ще подкрепя шампионските спортове
Константин Карагьозов

„Държавата ще подкрепя състезания от висок ранг, в които България има шампиони и спортисти от световна величина“, заяви служебният спортен министър проф. Даниела Дашева на пресконференция по повод предстоящите стартове от Световната купа по сноуборд в Банско на 3, 4 и 5 февруари.

Дашева определи състезанието като изключително важно за развитието на зимните спортове у нас и утвърждаването на България като перфектен домакин на състезания от такъв висок ранг.

Служебният министър: Държавата ще подкрепя шампионските спортове

Проф. Дашева подчерта, че е горда от факта, че нашите звезди в сноуборда Радослав Янков – носител на Световната купа в паралелните дисциплини за сезон 2015/2016 г., и Александра Жекова – пета от олимпиадата в Сочи в сноубордкроса, които са нейни студенти, ще имат възможността да бъдат домакини на предстоящите стартове и да поканят най-големите имена в този спорт у нас.

Елитът на световния сноуборд пристига в Банско за участие в първата в историята Световна купа по сноуборд в България. Участниците в паралелния гигантски слалом /мъже и жени/ са 100. Също 100 са и участниците в спринткроса. Заедно с тях ще бъдат и техните треньори и екипи от специалисти, съобщи Цеко Минев – президент на Българската ски федерация. България ще бъде представена от Радослав Янков, Александра Жекова и Теодора Пенчева, която ще се състезава в паралелния гигантски слалом.

България

Напиши коментар:


Публикувай