548 0

Рикардо: На Mercedes няма да им е лесно

Пилотът на Red Bull очаква от Биковете да се намесят в битката за титлата

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Пилотът на Red Bull Даниел Рикардо предупреди Mercedes, че могат да очакват сериозно предизвикателство от страна на Биковете. Сребърните стрели доминират безапелационно в последните 3 години, но прогресът на австрийския тим през 2016-а му помогна да спечели две състезания и на няколко пъти да даде здрава битка на фаворита, така че австралиецът очаква възходът да продължи.

„Да, смятам, че можем да се конкурираме с тях и да ги предизвикаме. Ако направим още някои подобрения, както през миналия сезон, тогава на Хамилтън изобщо няма да му е лесно“ заяви Рикардо, който наблегна на физическата подготовка през януари.

„Беше много забавно и приятно, защото условията в Лос Анджелис са страхотни. По това време на годината винаги тренировките са много интензивни и сега отново положих сериозни усилия. Интензивността е много сериозна, но този път можех да хапвам малко повече от обикновено, така че бе наистина приятно“ добави той.

Рикардо завърши трети в шампионата през 2016-а и сега заедно с амбицирания си съотборник Макс Верстапен са готови да се намесят в битката за титлата. „Определено смятам, че с Макс сме най-добрият тандем във Формула 1. Кой е втори? Изобщо не ме интересува.“ каза още Даниел.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай