351 1

Янков стартира с номер 14 в Банско

Теодор Николов

Носителят на световната купа в паралелните дисциплини Радослав Янков ще стартира с №14 в първия старт за Световната купа в Банско на 3 февруари. За разлика от останалите българският ас ще е с жълтия номер, като лидер в класирането за световната купа в паралелния гигантски слалом. Номерът на Радо получи неговия треньор Георги Атанасов-Джоко.

Тегленето на жребия и капитанска среща се проведе в хотел "Стражите" тази вечер. В листата на мъжете за квалификацията са 58 сноубордисти от 19 нации. В първия манш стартират 29 двойки. Във втория първите 16 от едното трасе карат първите 16 от другото. Класиралите се след 16 място в първия манш не продължават.

За финала се класират най-бързите 16. При жените ще участват 46 състезателки от 17 нации. Българската участничка Теодора Пенчева е с 46-и номер. Регламента и при дамите е същия като при мъжете. Процедурата бе ръководена от Уве Байер, директор сноуборд към ФИС, Георги Бобев, вицепрезидент на организационния комитет на Световната купа в Банско и Виктор Гичев, директор на състезанието в Банско. Стартът на квалификациите е в 9,30 ч и се очаква да продължат до 11,30 ч. Финалите са от 13,30 ч.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ник
    Отговор
    1 11:28  03.02.17
    Буквално искам да се изям, че не мога да съм там!!! Успех, Радо!!! Велик си!

Напиши коментар:


Публикувай