957 0

Иван Иванов: В Турция е прекалено опасно

Имах оферти оттам, но предпочетох Русия, заяви защитникът

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Новото попълнение на Арсенал (Тула) Иван Иванов отхвърлил предложение от турски клуб, преди да отиде в Русия. Българският защитник подписа с Арсенал договор за 1,5 година с опция за продължаване с още един сезон.

"Имах оферта от турски клуб. Но Турция е много близо до Сирия и там е опасно за моето семейство. Затова избрах Арсенал. Говорих с Ивелин Попов, който ми каза, че Арсенал е добър отбор с отлична организация, а единственият проблем е липсата на точки", каза Иван Иванов пред клубния сайт на Арсенал.

"Говорих с много агенти, но по принцип не обичам агентите и затова се обърнах към моя приятел Кристофер Самба, който също играеше за Панатинайкос. Крис познава сина на президента на Арсенал и му даде моя номер. Говорихме и той ме свърза с ръководството на клуба", добави защитникът.

"Русия много прилича на България - хората са открити и се държат като братя. Езиците също са сходни. Извинявам се, че говоря с вас на английски, всичко разбирам на руски, но малко съм забравил да говоря" каза още Иванов.

В Арсенал той ще се събере с вратаря Владимир Габулов, срещу когото е играл неведнъж.

"Срещу Владимир Габулов съм игра три пъти - с Алания и с ЦСКА София. Той ме помни много добре - в квалификациите за купата на УЕФА му вкарах победен гол за ЦСКА срещу тогавашния му отбор Динамо Москва", каза Иван Иванов.

Русия


Напиши коментар:


Публикувай