Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 13:00 656 0

Янков започва във втория старт в Банско с номер 1

  • радослав янков-
  • световната купа по сноуборд-
  • банско

Страната ни вече мисли за нов старт от Световната купа по сноуборд

Българската гордост в сноуборда Радослав Янков ще стартира през днешния ден с №1 във втория старт в Банско. Това стана ясно след тегленето на жребия на площада в зимния курорт в събота вечер.

Носителят на Световната купа и лидер в класирането през настоящия сезон в паралелните дисциплини вече се поздрави с победата в първия гигантски слалом на 3 февруари и според жребия ще кара в първата двойка от квалификациите на писта "Алберто Томба".

Янков ще е по червеното трасе, а до него на синьото ще е Мирко Фелисети (Италия). На старт ще застанат 58 сноубордисти от 19 държави.

При жените българската участничка Теодора Пенчева ще започне с №45 и ще кара на червеното трасе в последната 23-а двойка от квалификациите. Участват 46 жени от 17 нации.

Финалите при мъжете и жените в които ще участват най-добрите 16 от квалификациите стартират в 13,30 часа и се очаква да продължат до 14,45 часа, за когато е предвидена церемонията по награждаването.

Входът за трибуните и финална зона, и в третия състезателен ден от Световната купа в Банско е свободен. БНТ ще излъчи пряко паралелния гигантски слалом от "Бъндеришка поляна".

В същото време, страната ни вече мисли за приемане на нов старт от Световната купа по сноуборд.

Какви са шансовете на България да приеме такъв бе един от въпросите, които обаче не бяха напълно изяснени. Успехите на родните състезатели генерират допълнителен интерес сред българската публика, която вече успя да създаде уникална атмосфера по време на текущата надпревара.

"Това, което зависи от нас, ние ще го направим, заяви шефът на Българската федерация по ски Цеко Минев. Въпросът, знаете, е в това, че процедурите и заявките за кръгове от Световната купа вървят пет години напред. Тоест има една програма, която е вече одобрена", посочи Минев.

Банско ще приеме Световната купа при мъжете в дисциплините алпийска комбинация и гигантски слалом през 2019-а, а през 2020-а - супергигантски слалом и алпийска комбинация при жените.

"Така че, ще направим всичко възможно след това, което се случва сега в Банско, за ново домакинство. Очакваме и докладите на техническите делегати на ФИС, много важно е и мнението на шефа на сноуборда в света Уве Беиер от Германия, който е тук. Надяваме се на първата конференция на Международната федерация по ски в Порторож пролетта да се опитаме да помислим отново за домакинство. Но не мога да кажа нищо отсега", каза още президентът на Българската федерация по ски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА