5 Февруари, 2017 23:05, обновена 5 Февруари, 2017 23:06 794 0

Камерун е новият крал на Африка

  • камерун-
  • египет-
  • купа на африканските нации-
  • финал-
  • крал-
  • африка

Тимът на Уго Броос надделя над "непобедимия" Египет

Камерун е новият крал на Африка - 1
Снимка: БТА/АР

Новият шампион в турнира за Купата на африканските нации се казва Камерун. Възпитаниците на Уго Броос обърнаха Египет във финала на надпреварата от 0:1 до 2:1 и се окичиха с трофея.

Египет поведе в 23-ата минута на двубоя чрез Мохамед Елнени. Мохамед Салах спечели терен отдясно на вратата и центрира към наказателното поле, намирайки по прецизен начин непокрития Елнени, който откри резултата.

Камерун се активизира в предни позиции и имаше нелоши положения за гол до края на първата част, но така и не съумя да изравни. Все пак тима продължи да натиска северноафриканците и след началото на второто полуреме и това даде резултат. В 57-ата минута Николас Нкулу засече с глава далечно центриране за 1:1.

Мачът в Либървил отиваше към продължения, но три минути преди последния съдийски сигнал на редовното време Винсент Абубакар вкара победното попадение за Камерун, хвърляйки сънародниците си в екстаз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА