Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 09:08, обновена 6 Февруари, 2017 09:15 1 231 3

Драма и исторически обрат на финала в Супербоул

  • обрат-
  • супербоул-
  • финал-
  • ню инглънд пейтриътс-
  • атланта фалконс

Ню Инглънд Пейтриътс сътвориха нещо невиждано, обръщайки Атланта от 3:28 точки

Драма и исторически обрат на финала в Супербоул - 1
Снимка: БТА/АР

Ню Инглънд Пейтриътс е новият шампион в Националната футболна лига на САЩ. В 51-ото издание на Супербоул в Хюстън, тимът от Ню Инглънд се наложи с 34:28 над Атланта Фалконс след драматичен обрат.

Постижението е историческо, тъй като до този момент нито един отбор не бе триумфирал в Супербоул, губейки с повече от 10 точки преди последната четвърт.

Атланта държеше титлата в ръцете си, водейки с 21:0 през първата четвърт, а след третата - с 28:3. В заключителната част обаче Пейтриътс отбелязаха 19 безответни точки. Победният тъчдаун беше отбелязан от рънингбекът Джеймс Уайт само 3:58 минути след началото на продължението.

Това бе петата титла на Пейтриътс в надпреварата след 2001, 2003, 2004 и 2014 година. След края на мача 39-годишният Том Брейди беше определен за MVP. Той стана първият в историята на НФЛ, определян четири пъти за най-полезен играч в Супербоул. Ветеранът стана първият куотърбек, който печели трофея „Винс Ломбарди“ цели пет пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешка

    2 0 Отговор
    28:9 е след трета четвърт и 19 безответни в четвъртата прави 28:28 и продължениия.
  • 2 ссс

    2 0 Отговор
    Голяма набутвация е станало, едв ли много хора са заложили на равен мач.
  • 3 Чичу Ади

    0 0 Отговор
    Брейди е втория QB с 5 титли, но другия не е бил титуляр в петте супербола. Иначе лайв залозите при 28-3 са били голям удар за букитата. Особено онези, които са тръгнали да избиват ранните залози за Пейтс. Американския Футбол е много по-вълнуващ и зрелищен от еврогейския сокър. Проблема е, че е много сложен за Гейналдо и КО. Освен това се играе с каски и няма да си личат новите прически, кичури, изскубани вежди.....