6 Февруари, 2017 09:25, обновена 6 Февруари, 2017 09:39 1 738 8

Григор Димитров: Не е вярно, че не съм патриот

  • григор димитров-
  • тенис-
  • интервю-
  • патриот

Най-добрият ни тенисист сподели за целите си и личния живот

Григор Димитров: Не е вярно, че не съм патриот - 1
Снимка: БТА

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров, който е в София за турнира София Оупън от сериите ATP 250, сподели как успява да съчетае натоварената си програма с личния живот. В интервю за "Нова Телевизия" най-добрият ни тенисист разкри за тежките си моменти в тениса, както и за подема в играта му с венецуелския треньор Дани Валверду.

"В средата на миналата година имах психически трудности. Загубих пътя си към успеха. Но не съм загубил тръпката към спорта, защото това правя от малък. Винаги се вълнувам, когато излизам на корта, усещането е специално. Това е много по-вълнуващо от самия процес на подготовка. Предстартовата треска винаги я има", сподели Димитров.

"Целта бе да съм физически добре. Трябваше да опростя играта си и да наблегна на тактиката. Това е промяната в играта ми. Много е важно и постоянството. Фитнес треньорът ми Себастиан е с мен от седем-осем години. Важно е, тъй като знам, че имам човек, който е до мен винаги. Няма магия в работата с Дани Валверду, но имаме еднаква химия. Разбираме се много добре."

"Искам винаги да помагам на националния отбор, стига да мога. Нямам нищо против купа "Дейвис" или играчите, но целите ми са други. В момента имам по-важни приоритети, не е, че не съм патриот. Искам да постигна нещо голямо. На 25 години съм, дано продължавам още дълго.

"Никол и майка ми добре се разбират добре. Тя в момента си почива. Сега съм фокусиран върху предстоящия мач в четвъртък от турнира в София. Ако остане време, може да я заведа в Хасково. Колкото за връзката – не е лесно. Имаме натоварените програми и планирани ангажименти. но когато има разбиране, нещата се получават и има хармония“, допълни още тенис звездата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮЕВ

    5 10 Отговор
    Не се спряхте да ни занимавате с тоя! Разберете, има хора на които не им е приятен. Има хора които смятаме че е страшно надценен!
  • 2 истина една

    9 6 Отговор
    Постигна много радваме се че е Българин ,но по нищо не личи той да се гордее че е Българин избягва българските журналисти с радост дава интервюта на чуждите . Да вземе малко пример от Кобрата искам го с 100 каба гайди на корта тогава ще повярваме че е патриот иначе си остава патриот колкото е и Валери Симеонов
  • 3 ХКфф

    8 2 Отговор
    И от кого е надценен. Колко български тенисисти виждаш в топ 10 или топ 100 дори. Ако имахме още 5-ма в топ 10, сигурно нямаше да "ви занимават" с него,,,,,ама нямаме.
  • 4 тъй ли

    9 7 Отговор
    "Никол и майка ми добре се разбират добре. "
    Ми нормално да се разбират нали са наборки ;)))
    Кви ги плещиш ве Гришо, ако може да чуеш наистина, какви ги мисли майка ти за твоите каки, лели и баби, ама няма да ти го каже, щот все пак ти е майка и й е жал за теб !
  • 5 Аз съм патриот попринцип ама

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В момента имам по-важни приоритети, не е, че не съм патриот.
  • 6 Капитана

    7 2 Отговор
    Добър тенисист,досега в България не е имало мъж в тениса,който да е направил такива здрави мачове и да е във върха на класирането при най добрите световни величия в този спорт.Хора недейте го плю и обижда типично по българсик,а колкото до неговия личен живот това си е негова работа,но шапка му свалям,че "Продъни Мрежите" на доста известни п--ки!!!.Евала Гришо продължавай напред!!! и продъни мрежите и на дуги известни КАКИ!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 браво гришо

    0 0 Отговор
    Евала на момчето, така трябва, по далече от България, по далече от простотията и проблемите, а като ограбиха България и оставиха хората гладни, патриоти ли бяха?
    Да търсят сметка за патриотизъм от управниците, не от спортисти, които с много труд и усилия успяха да избягат от мизерията. На Гришо България НЕ МУ Е ДАЛА НИЩО, за това и той НЕ ДЪЛЖИ нищо на България!