561 0

Волф: Между Ботас и Хамилтън няма да има проблеми

Ботас вече работи в базата на Mercedes в Бракли и се запознава с хората от екипа

Волф: Между Ботас и Хамилтън няма да има проблеми
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Босът на Mercedes Тото Волф е на мнение, че между Люис Хамилтън и новият пилот Валтери Ботас няма да има проблеми. През миналия сезон отношенията между британеца и Нико Розберг се изостриха сериозно след серия инциденти помежду им в битката за титлата, но според Волф подобно нещо сега няма да се случи.

„Те имат уважение един към друг и от това, което видях до момента смятам, че Валтери се адаптира много добре и всичко ще бъде наред“ коментира босът на Сребърните стрели.

„Балансът между тях работи. Те са различни характери. Нико имаше сериозна роля в отбора и Валтери също е много подходящ. Вярваме, че взаимодействието и динамиката между тях ще се получи добре“ добави той.

От понеделник Ботас работи в симулатора в базата на Mercedes в Бракли и се запознава с екипа. Тимът доминира в последните 3 сезона, но с въвеждането на новите правила Волф е по-внимателен.

„Всички се стараят, за да може благодарение на мотора и шасито да постигнем целите си. Развълнуван съм, защото новите коли ще бъдат по-бързи, по-впечатляващи и по-изискващи към пилотите. Засега обаче не можем да кажем какво ще направят другите и дали нашите усилия ще ни помогнат отново да бъдем в челото“ каза още босът на Mercedes.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай