683 0

Изгониха баскетболна легенда от мач в НБА

Чарлз Оукли беснее срещу собственика на Ню Йорк Никс - изхвърлиха го

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Легендарното крило на Ню Йорк Никс от 90-те години на миналия век - Чарлз Оукли, бе арестуван заради инцидент по време на мача срещу ЛА Клипърс в „Медисън Скуеър Гардън”. Недоволен от случващото се в отбора, бившият баскетболист на тима заел място близо до собственика Джеймс Долан, след което започнал да отправя коментари към него. Охраната опитала да го изведе, който обаче отказал, стигнало се до скандал, при който Оукли блъскал и удрял гардовете, след което бил закопчан с белезници и отведен в участъка.

Впоследствие той отрече да е псувал и да е говорил нещо на Долан, но веднага му е било повдигнато обвинение заради предизвикването на безредиците. Феновете го изпратиха скандирайки името му, а играчите не можеха да повярват на случващото се.

Нещата около легендарният тим обаче не вървят никак добре, след като и режисьорът Спайк Лий, който е известен като огромен фен на Никс, заяви вярата си в Кармело Антъни за сметка на президента Фил Джаксън, който иска да се раздели със суперзвездата и тимът да поеме в нова посока.

Всичко това логично доведе до поредна загуба – този път със 115:119. Домакините водеха със 7 точки преди последната част, след това авансът им стана 10, но бяха застигнати и загубиха, след като Мело пропусна да изравни със стрелба от тройката в последните секунди. Блейк Грифин вкара 32 точки за победителите, а ДиАндре Джордън добави 28 и 15 борби.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай