Last news in Fakti

12 Февруари, 2017 17:13, обновена 12 Февруари, 2017 19:01 4 476 0

Страхотен Григор Димитров спечели титлата в София

  • григор димитров-
  • давид гофен-
  • софия-
  • тенис-
  • финал

Най-добрият ни тенисист спечели първи трофей на родна почва

Страхотен Григор Димитров спечели титлата в София - 1
Снимка: БТА

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели първата си титла от ниво ATP на българска земя.

Първата ни ракета победи белгиеца Давид Гофен във финала на турнира от сериите ATP 250 в София със 7:5, 6:4.

Най-драматичният момент в двубоя бе при 5:1 гейма в полза на българина във втория сет. Тогава Гофин спаси три мачбола и върна два пробива до 5:4, но все пак неприятна сензация нямаше и хасковлията завоюва трофея.

Втори сет:

Димитров започва уверено и втората част с бърз сервис гейм - 1:0 в негова полза. След пропуснатите възможности в първия сет и загубването му, играта на Гофен рухна и той се озова в ситуация 0:40 при своето подаване. Григор не изпусна шанса си и проби за 2:0.

Грешка при бекхенд слайс при 40:30 не се оказва фатална за хасковлията и той затвърждава пробива си за 3:0 гейма. Загубил увереността си, Гофен отново се разколеба на сервис, давайки нови две възможности на българина за пробив. Димитров се възползва още от първата с фантастичен минаващ удар по диагонала - 4:0 гейма.

Страхотен Григор Димитров спечели титлата в София

Българинът бе на косъм от това да "подари" един гейм на съперника си, правейки три двойни грешки при следващото си подаване, но бързо възвърна концентрацията си и успя да затвърди и втория пробив - 5:0 гейма.

5:1 - белгиецът успява все пак успява да се разпише на таблото във втория сет, избягвайки "геврека" (сет на нула). Секунди след това публиката в "Арена Армеец" предвкусваше успеха и титлата на Григор, след като той поведе с 40:0 на свой сервис, но именно тогава пропусна трите шампионски точки, а в последствие Гофин намали изоставането си на 5:2 гейма. Сривът на Димитров продължи след трите изпуснати мачбола - първоначално Гофин взе подаването си, а след това българинът допусна нов пробив - 5:4.

Все пак Димитров преодоля голямото напрежение и успя да реализира нов пробив, с което да затвори втория сет и мача - 7:5, 6:4.

Първи сет:

Добро начало за българския тенисист. Димитров взе безпроблемно откриващото си подаване, след което стигна и до точка за пробив при сервис на Гофен. При 30:40 точки Гофен рискува, но направи двойна грешка и хасковлията "дръпна с 2:0 гейма още на старта.

Концентрирана игра на Димитров и 3:0 гейма. Пробивът е затвърден след непредизвикана грешка на Гофен от бекхенд. Гофен измъква следващия си гейм, благодарение на няколко силни първи сервиса след 0:15 за да намали изостването си в сета.

Страхотен Григор Димитров спечели титлата в София

Постепенно белгиецът намира ритъма си на игра, стигайки до два брейкпоинта. Първият бе отразен от Григор, но при втория българинът върна жеста от втория гейм, допускайки двойна грешка като опонента си тогава и пробивът е върнат за 3:2.

На няколко пъти Димитров влезе в разиграване при сервис на Гофин и успя да стигне до 40:40, но белгиецът успя да затвори частта в своя полза - 3:3. Добра контраатака на българина в седмия гейм му носи аванс от 40:15, а веднага след това и силен първи сервис за 4:3 гейма.

Дълбок бекхенд слайс на хасковлията затруднява Гофен и той греши за 40:40 в осмия гейм. Добре пласиран сервис и непредизвикана грешка на Димитров обаче му носят успеха за ново изравняване в геймовете - 4:4.

Страхотен Григор Димитров спечели титлата в София

От 40:0 точки при своето подаване Димитров позволи на агресивния Гофен да "завърже" гейма с няколко поредни точки. Все пак българинът спаси три възможности за пробив, след което успя да спечели частта за 5:4 в своя полза.

Бърз и лесен сервис гейм на нула за Гофен - 5:5. Българинът отговаря подобаващо - печели лесно подаването си, давайки само една точка на Гофин - 6:5. Още в следващия гейм обаче Димитров успява да пробие за втори път в мача, което му носи и първия сет със 7:5. Гофин "изпусна" подаването си от 30:0, завършвайки с непредизвикана грешка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА