1 530 0

Американците се сетиха за Христо Стоичков

Камата поканен за 20-ия юбилей на Чикаго Файър

Американците се сетиха за Христо Стоичков
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Христо Стоичков бе удостоен поредна чест. Носителят на „Златната топка“ за 1994 година беше поканен на уникално тържество, което ще се проведе на 8 октомври в Историческия музей в Чикаго. Камата ще участва в парти, с което ще бъде отбелязан 20-годишния юбилей на неговия предпоследен отбор – Чикаго Файър, информира „Труд“.

Именно с „мъжете в червено“, какъвто е прякорът на тима, Стоичков спечели последния трофей в състезателната си кариера – Купата на САЩ през 2000 г.

По случай 20-годишнината на Чикаго Файър клубната управа събира 40-те най-славни асове в историята си. Стоичков е най-звездното име, обличало фланелката на тима. Камата често гостува на стадиона като коментатор на американската телевизия „Унивижън“ и винаги е бурно приветстван от феновете.

„Ще бъде чест да присъствам на партито на Чикаго Файър. Има доста време дотогава и се надявам, че няма да съм командирован на друга точка на света. Това се отнася и за моите колеги. Но всички ще направим всичко възможно да сме в сърцето на това тържество“, призна Стоичков пред българското издание.

Най-успешният български футболист, който е и акционер в участващия в Първа лига ЦСКА, планира да заведе през лятото „червените“ на турне в Чикаго. В града живеят над 100 000 българи и фенклубът на тима е солиден.

САЩ

Напиши коментар:


Публикувай