374 0

Беломъжев с бронз от европейското

Българският скиор изпреварен само от норвежец и руснак

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Станимир Беломъжев спечели бронзов медал на Европейското първенство по ски ориентиране във Финландия. Нашият национал беше изпреварен с 13 секунди от победителя Ларс Мохолд (Норвегия). Руснакът Кирил Веселов грабна среброто, финиширайки на 3 секунди след шампиона.

Беломъжев финишира с най-добро време, но бе дисквалифициран заедно с още няколко състезатели заради избор на вариант, който преминава през замръзнало езеро, отбелязано на картата като непроходимо. След серия от протести журито реши да извади от класирането времето за преминаването на спорната отсечка и обяви официални резултати, в които българинът е трети.

В своята кариера Станимир Беломъжев има спечелени три европейски титли, сребро и бронз от първенствата в Латвия (2013), Русия (2014) и Швейцария (2015).

В смесената щафета Антония Григорова и Станимир Беломъжев завършиха на четвърто място, отстъпвайки медалите на Русия, Швеция и Финландия.

При момичетата до 17 години младата ни надежда Андрея Дяксова завърши четвърто място в средната дистанция, като остана само на 9 секунди от медала. Шампионка е Вероника Калинина (Русия).

Дяксова, заедно със своите съотборнички Ева Симеонова и Евангелина се класира на седмо място в щафетна надпревара.

Финландия


Напиши коментар:


Публикувай