Last news in Fakti

13 Февруари, 2017 21:09 806 0

Левски и Фенерите загряха подобаващо за реванша

  • левски-
  • фенербахче-
  • купата на cev-
  • евротурнирите-
  • реванша

Волейболистите на Левски разбиха като гост тима на Етрополе с 3:0 (25:13, 25:16, 25:14) в първа среща от втория кръг на турнира за Купата на България, игран тази вечер в зала "Чавдар".

"Сините" диктуваха играта почти през цялото време. Единствено в началото на втория гейм допуснаха домакините да поведат за много кратко. През останалото време възпитаниците на Петър Шопов владееха случващото се.

Следващият съперник на столичани за Купата ще бъде определен след изиграването на останалите срещи от втория кръг следващата седмица.

Това бе и последния мач на "сините" преди гостуването на турския гранд Фенербахче в среща-реванш от 1/8-финалите на втория по сила евротурнир за Купата на CEV. Двубоят е в четвъртък (16 февруари) от 17,30 часа българско време в Истанбул.

Турците от своя страна също загряха подобаващо за мача от европейските клубни турнири - с категорична победа при виситата си на Аркас (Измир) също с 3:0 (25:20, 25:21, 25:22) в дербито на 15-ия кръг в местната Лига 1.

Най-полезни за "фенерите" станаха Метин Той (3 аса и 52% ефективност в атака) и френският посрещач Гийом Кеске (1 блок, 2 аса, 61% ефективност в атака и 43% перфектно посрещане) с по 14 точки за победата. За тима на Аркас кубинецът Микаел Санчес Божулев завърши със 17 точки.

Така волейболистите на Фенербахче са на второ място във временното класиране с 33 точки след 12 победи и 3 загуби, с колкото е и лидера Зираатбанк (Анкара), но с 35 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА