560 0

Деца се бориха за купа Здравец

Венцислав Михайлов

Над Пловдив се проведе Националното първенство по ски алпийски дисциплини - гигантски слалом за деца от 6 до 12 години. Традиционното състезание събра стотици младежи от цяла България в интересна и оспорвана надпревара. Купа Здравец SAG се провежда за шеста поредна години и зарадва всички деца с много емоции и приятни изненади. Това съобщиха от организаторите.

Близо 300 деца от 17 родни клуба, както и представители на Сърбия, Гърция и Македония премериха сили в надпреварата и показаха отлични умения и много потенциал за развитие.

Най-бързи сред най-малките участници бяха Милуш Панчев от Юлен при момчетата, който премина по състезателното трасе с време 00:28.51 и Александра Митова /Витоша Ски/ при момичетата с време 00:29.47.

При по-големите участници до 10 годишна възраст, конкуренцията беше много голяма, а най-добре се представиха Марк Рангелов Мотен/ и Ева Стракова /Юлен/

При най-големите участници до 12 години пълна доминация при момчетата имаше отбора на Пампорово, който завоюва всички места на стълбичната. На първо място с време 00:24.69 успя да се класира Марко Семерджиев следван от Илия Костов и Димитър Лефтеров.Напиши коментар:


Публикувай